MALZEMELER:
Kıtır ekmek için:
- 2 dilim tost ekmeği
- 1 g toz kırmızı biber
- tuz-karabiber
- Zeytinyağı
Sos için:
- 1 adet ançüez
- 1 diş sarımsak
- 20 ml Worchestershire sos
- 20 g dijon hardal
- 1 adet yumurta sarısı
- 80 g parmesan peyniri
- 20 ml limon suyu
- tuz-karabiber
- Zeytinyağı
Salata için :
- 10 adet marul
- 1 adet tavuk göğüş / küçük doğranmış
HAZIRLANIŞI:
Kıtır ekmek :
- Tost ekmeklerini küp şeklinde kesin
- Toz biber, zeytinyağı , tuz ve karabiberle tatlandırın ve tavada kızartın.
Sos için :
- Sarımsak ve ançüezi ince ince kıyın.
- Yumurta sarısı ve hardalı mayonez tenceresine alıp çırpın.
- Azar azar zeytinyağı ekleyerek mayonez elde edin.
- Ançuezi, sarımsağı, worchestershire sosu, parmesanı, limon suyunu ekleyin ve tuz-karabiber ile lezzetlendirin.
Salata :
- Marul yapraklarını sosa ekleyin.
- Yaprakları sosa güzelce bulanacak şekilde karıştırın ve bir kaseye alın. Tavukları jülyen şekilde karıştırın ve bir kaseye alın.
- Tavukları jülyen şeklinde doğrayın ve az yağda soteleyin.
- Sotelediğniiz tavukları ve kıtır ekmekleri salatanın üzerine koyun ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder