9 Şubat 2017 Perşembe

SICAK ŞARAP TARİFİ


Malzemeler:

  • 700 ml Şarap (Orta kalite)
  • 1 adet meyan kökü
  • 2 adet Zencefil (toz olmaz)
  • 1 adet çubuk Vanilya
  • 1 avuç Kuru Dut
  • 1 avuç Kuru Üzüm
  • 1 avuç Elma Kurusu
  • 3 tatlı kaşığı Toz Şeker
  • 4 adet Kakuli
  • 4 adet Tarçın Çubuğu
  • Yarım litre Su
  • 1 adet soyulmuş Elma Kabuğu
  • 1 adet Portakal
  • Yarım Limon
  • 6 adet kuru Karanfil
Yapılışı: 
  • Tencereye su, şeker, vanilya çubuğu, tarçin çubuğu, zencefil, meyan kökü ve kuru malzemeleri karıştırıp, kısık ateşte kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra 1 saat kadar soğumaya bırakıyoruz.
  • Daha geniş bir tencereye soğutulmuş malzemeyi alıp, Şarabı aktarıyoruz. 
  • Portakal, elma kabuğu ve limonla beraber karıştırıp, kaynamaya yakın ocaktan alıp süzüyoruz. 
  • Afiyetle içebilirsiniz.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder