MALZEMELER:
- 3 adet yumurta sarısı
- 3 adet yumurta beyazı
- 250 gr ricotta peynir
- 1 adet limon / rendesi
- 180 gr toz şeker
- 135 gr un
- 175 gr tereyağı
- 5 gr kabartma tozu
Sos için:
- 70 gr Frambuaz
- 50 ml su
- 50 gr toz şeker
HAZIRLANIŞI:
- Kek kalıbının her tarafını yağlayın
- bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri çırpın
- Yumurta sarısını ekleyin
- Rendelenmiş limon kabuğu ve ricotta peynirini ilave edin ve karıştırmaya devam edin
- Un ve kabartmatozunu da ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
- Başka bir kapta yumurta beyazını çırpın ve diğer karışıma yedirin
- Karışımı kek kalıbına dökün ve 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
- Sos ile birlikte servis edin
Sos:
- Bütün malzemeyi bir taşım kaynatın ve el blenderi ile inceltin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder