18 Kasım 2016 Cuma

RICOTTA KEK (2 kişilik)



MALZEMELER:


  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 250 gr ricotta peynir
  • 1 adet limon / rendesi
  • 180 gr toz şeker
  • 135 gr un
  • 175 gr tereyağı
  • 5 gr kabartma tozu
Sos için:

  • 70 gr Frambuaz
  • 50 ml su
  • 50 gr toz şeker

HAZIRLANIŞI:

  • Kek kalıbının her tarafını yağlayın
  • bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri çırpın
  • Yumurta sarısını ekleyin
  • Rendelenmiş limon kabuğu ve ricotta peynirini ilave edin ve karıştırmaya devam edin
  • Un ve kabartmatozunu da ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
  • Başka bir kapta yumurta beyazını çırpın ve diğer karışıma yedirin
  • Karışımı kek kalıbına dökün ve 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
  • Sos ile birlikte servis edin
Sos:
  • Bütün malzemeyi bir taşım kaynatın ve el blenderi ile inceltin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder