18 Kasım 2016 Cuma

PESTO SOSLU FETTUCCINE (2 Kişilik)



MALZEMELER:

Hamuru için:


  • 200 gr un
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • zeytinyağı
Pesto sos için:

  • 50 gr fesleğen
  • 50 gr maydanoz
  • 50 gr dolmalık fıstık
  • 50 gr parmesan peyniri
  • 100 ml krema
  • tuz-karabiber
  • zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:

Hamuru:

  • Bütün malzemeyi bir kapta karıştırın ve purüzsüz bir kıvama glene kadar yoğurun. 
  • Bir streç filme sarıp 30 dk dolapta dinlendirin.
  • Makarna makinesinde açın ve kaynar suda haşlayın.
  • Pesto sos ile servis edin.
Pesto Sos:

  • Tüm malzemeyi dondoya koyun ve çektirin
  • Tavada krema ile ısıtın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder