Malzemeler
·
12 Adet yufka
·
100 gr.
Yörsan beyaz peynir
·
½ demet maydanoz
·
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
1.
Karıştırma kabına sıvıyağ ve suyu
koyup karıştırın
2.
1 ad. Üçgen kesilmiş yufkanın
arasına sıvı yağlı su karışımından sürün
3.
Üzerine bir kat daha üçgen yufka
koyup tekrar su ile yağ karışımından sürün.
4.
İçine Yörsan beyaz peynirlimaydanozlu karışımdan 1 yemek kaşığı kadar koyun ve rulo şeklinde sarın.
5.
Yağ ve suyu bir kapta karıştırın sardığınız rulo
börekleri yağ ve su karışımlı suya atıp biraz bekletin.
6.
Suyunu süzerek fırın tepsisine
dizin 180’ dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin
Afiyet olsun
Melike
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder