Malzemeler: SOS İÇİN :
- 2 adet orta boy pancar * 100 ml portakal suyu
- 150 gr keçi peyniri *1 adet kırmızı chili biber
- 20 ml balzamik sirke *zeytinyağı
- 100 gr baby roka
- 2 gr toz kimyon BAHARATLI CEVİZLER İÇİN:
- 10 ml sherry sirkesi
- 1 adet kırmızı soğan *40 gr ceviz
- 2 diş sarımsak / ince kıyılmış *1 gr toz kişniş
- 5 dal taze kişniş *1 gr toz kırmızı biber
- tuz *1 gr kuru nane
- karabiber *1 gr kimyon
- zeytinyağı *10 gr tereyağı
HAZIRLANIŞI:
- Pancarları tuz ve karabiber ile lezzetlendirdikten sonra Cook çok amaçlı folyo ile sarıp, 200'C'lik fırında yumuşayana kadar fişirin, kabuklarını soyun ve büyük küpler şeklinde doğrayın.
- Kırmızı soğanı jülyen doğrayın
- Pancarları kimyon, balzamik sirke, taze kişniş, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile harmanlayıp kenarda bekletin.
- Keçi peynirini sarımsak, kuru kişniş, zetinyağı ve şeri sirkesi ile harmanlayıp kenarda bekletin.
SOS:
- Portakal suyunu ve ince doğranmmış chili biberi tencerede çektirin.
- Hafif soğutup içine azar azar zeytinyağı ilave edip sos haline getirin.
- Rokaları bu sos ile harmanlayıp servis tabaklarına alın.
- Üzerine pancar ve peynir karışımlarını istediniğiniz gibi koyun.
- Cevizleri bir tavada tereyağı ve baharatlar ile birlikte soteleyin.
- salatanın üzerine koyup servis edin.
Afiyet Olsun
Melike Ertunç
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder