5 Eylül 2015 Cumartesi

KEÇİ PEYNİRLİ PANCAR SALATASI



Malzemeler:                                                            SOS İÇİN :
  • 2 adet orta boy pancar                                   * 100 ml portakal suyu
  • 150 gr keçi peyniri                                        *1 adet kırmızı chili biber
  • 20 ml balzamik sirke                                     *zeytinyağı
  • 100 gr baby roka
  • 2 gr toz kimyon                                              BAHARATLI CEVİZLER İÇİN:
  • 10 ml sherry sirkesi                                        
  • 1 adet kırmızı soğan                                       *40 gr ceviz
  • 2 diş sarımsak / ince kıyılmış                         *1 gr toz kişniş
  • 5 dal taze kişniş                                              *1 gr toz kırmızı biber
  • tuz                                                                   *1 gr kuru nane
  • karabiber                                                         *1 gr kimyon
  • zeytinyağı                                                        *10 gr tereyağı
HAZIRLANIŞI:
  1. Pancarları tuz ve karabiber ile lezzetlendirdikten sonra Cook çok amaçlı folyo ile sarıp, 200'C'lik  fırında yumuşayana kadar fişirin, kabuklarını soyun ve büyük küpler şeklinde doğrayın.
  2. Kırmızı soğanı jülyen doğrayın
  3. Pancarları kimyon, balzamik sirke, taze kişniş, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile harmanlayıp kenarda bekletin.
  4. Keçi peynirini sarımsak, kuru kişniş, zetinyağı ve şeri sirkesi ile harmanlayıp kenarda bekletin.
SOS:

  1. Portakal suyunu  ve ince doğranmmış chili biberi tencerede çektirin.
  2. Hafif soğutup içine azar azar zeytinyağı ilave edip sos haline getirin.
  3. Rokaları bu sos ile harmanlayıp servis tabaklarına  alın.
  4. Üzerine pancar ve peynir karışımlarını istediniğiniz gibi koyun.
  5. Cevizleri bir tavada tereyağı ve baharatlar ile birlikte soteleyin.
  6. salatanın üzerine koyup servis edin.
Afiyet Olsun
Melike Ertunç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder