5 Eylül 2015 Cumartesi

SEBZELİ LAZANYA

MALZEMELER:

  • 300 gr un
  • 3 adet yumurta
  • tuz
  • zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN:
  • 50 gr toz parmesan peynir
SEBZE KISMI İÇİN:
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 50 gr domates salçası
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 - 4 dal taze kekik
  • 50 ml kırmızı şarap
  • 500 ml kahverengi et suyu
  • tuz - karabiber
  • zeytinyağı
BEŞAMEL SOS İÇİN:
  • 60 gr tereyağı
  • 60 gr un
  • 500 ml süt
  • 1 gr toz muskat
  • 1/2 adet soğan
  • 3 diş karanfil
  • 1 adet defne yaprağı
  • tuz - karabiber
HAZIRLANIŞI
HAMURU:
  1. Bütün malzemeleri karıştırın ve yoğurun, Cook doğada çözünür streç film ile sarın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin.
  2. makinesinde veya merdane ile elinizde tepsinizin boyutunda hamuru açın
  3. Pişirme yapacağınız kabı Cook çok amaçlı folyo lie kaplayın.
  4. Sebzeler ve beşamel ile birlikte fırın kabına yerleştirin ve 180 'C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
SEBZE KISMI:
  1. Soğan, sarımsak, havuç ve kırmızıbiberi küp doğrayın, kızgın tavada sırasıyla ( soğan, havuç, kırmızıbiber, kabak, sarımsak) soteleyin.
  2. Kırmızı şarabı ekleyin.
  3. Salçayı ekleyin ve sotelemeye devam edin. 
  4. Ardından küp doğranmış domates ve et suyunu ekleyip ocakta çektirin. 
  5. Taze kekik, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
BEŞAMEL SOS:
  1. Sütü soğan ile kaynatın ve kenara alın.
  2. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun ve soğutun
  3. Kavurduğunuz una süt karışımını ekleyip sürekli karıştırın ve kısık ateşte tıkırdatın
  4. Tuz, karabiber ve muskat ile lezzetlendirin.
Afiyet Olsun
Melike Ertunç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder