- 2 adet 200gr'lık dana bonfile * 1/2 adet soğan
- 3 dal taze kekik *50 gr domates püresi
- 3 dal taze fesleğen * 2 adet domates
- 60 gr toz parmesan peynir * 10 gr domates salçası
- 2 diş sarımsak * 3 dal taze fesleğen
- tuz, karabiber * 2 diş sarımsak
- zeytinyağı * 100 ml tavuk suyu
* tuz, karabiber
DOMATES SOS İÇİN:
- Soğan ve sarımsağı küçük küp doğrayın ve az yağlı bir tavada soteleyin.
- Domatesleri soyun ve küp doğrayıp tavaya ekleyin.
- Domates salça ve püreyi ekleyin.
- Tavuk suyu ve taze fesleğeni ekleyip 5 dakika kaynatın ve rondoda püre yapın.
HAZIRLANIŞI:
- Etleri incelene kadar cook strecin arasına koyup dövün
- Taze baharatları ve sarımsakları ince ince kıyın.
- Bir kase içerisinde toz parmesan peyniri ve zeytinyağı ile harmanlayın.
- Dövülmüş etin üzerine bu karışımı eşit bir şekilde yayın.
- Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
- Rulo şeklinde sarın.
- Kızgın yağsız bir tavada mühürleyin.
- Cook çok amaçlı folyoya sarıp 200 'C'lik fırında istediğiniz kadar pişirin.
- Dilimleyip sos ile birlikte servis edin.
Afiyet Olsun
Melike Ertunç
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder