Merhabalar sevgili dostlar bugün acılı kalpler yaptım süs biberi yerine kırmızı dolmalık biber kullandım çocuklarda yiyecek diye siz orijinal tarifteki gibi süs biberi kullanabilirsiniz. Sevgiler...
Malzemeler:
- Alabildiği kadar un
- 1 tatlı kaşığı acılı hardal
- 100gr. Tereyağı
- 100gr. Kaşar peyniri
- 4 ad. inci doğranmış acı kırmızı biber
- ( 1 tane kırmızı biber )
- 1 ad. yumurta sarısı
- Un, hardal ve tereyağı karıştırılır.
- Rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış biberler, yumurta sarısı bir çorba kaşığı su ekleyerek ele yapışmayan hamur kıvamına getirilir. Yarım saat bekletilir.
- Merdaneyle 5 mm inceliğinde açılır. Daha kalın olursa hamur kalma olasılığı yüksek olur.)
- Kalıpla kesilir, orta hararetli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder