14 Eylül 2011 Çarşamba

ACILI KALPLER


Merhabalar sevgili dostlar bugün acılı kalpler yaptım süs biberi yerine kırmızı dolmalık biber kullandım çocuklarda yiyecek diye siz orijinal tarifteki gibi süs biberi kullanabilirsiniz. Sevgiler...

Malzemeler:
  • Alabildiği kadar un
  • 1 tatlı kaşığı acılı hardal
  • 100gr. Tereyağı
  • 100gr. Kaşar peyniri
  • 4 ad. inci doğranmış acı kırmızı biber
  • ( 1 tane kırmızı biber )
  • 1 ad. yumurta sarısı
Yapılışı:
  1. Un, hardal ve tereyağı karıştırılır.
  2. Rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış biberler, yumurta sarısı bir çorba kaşığı su ekleyerek ele yapışmayan hamur kıvamına getirilir. Yarım saat bekletilir.
  3. Merdaneyle 5 mm inceliğinde açılır. Daha kalın olursa hamur kalma olasılığı yüksek olur.)
  4. Kalıpla kesilir, orta hararetli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder