7 Eylül 2011 Çarşamba

REVANİ



Malzemeler:

  • 4 Yumurta
  • 4 Fincan irmik
  • 3 Fincan un
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Fincan sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 1 Su bardağı yoğurt
  Şurubu için:
  • 4 Su bardağı su
  • 3,5 Su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon
Yapılışı:

Bütün malzemeler karıştırılıp küçük fırın tepsisine dökülür 180' fırında pişirilip soğuttuktan sonra diğer tarafta şurup için diğer malzemeler karıştırılır ve ocakta pişirilir. Soğuk olan revaniye kaynayan şerbeti dökeriz.
                                                                                                    
                                                                                                                                    AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder