21 Kasım 2012 Çarşamba

YILBAŞI SOFRASI-HUMUS




Malzemeler:
  • 1 su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2.5 çay kaşığı kırmızı biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 tane limon
  • tuz
  • kimyon
Üzeri için:
  • reyhan ve nane

Yapılışı:
  1. 1 bardak nohut güzelce ayıklanır ve akşamdan suda bekletilir. 
  2. Geceden suda bekletmiş olduğumuz nohutlar yumuşayana dek haşlanıp kabukları üzerinden alınır. İyice ezilir. 
  3. ceviz robottan geçirilir. 
  4. Nohut, yağın yarısı, tahin, ceviz, dövülmüş sarmısaklar, limon suyu, tuz ve kimyon eklenir ve karıştırılır.
  5. Kullanat Market'in kaşıklarına konularak üzerine kızdırılmış yağa kırmızı biber eklenip üzerine dökülüp nane ve reyhan ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder