Malzemeler:
- 1 su bardağı nohut
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2.5 çay kaşığı kırmızı biber
- 5-6 diş sarımsak
- 1 tane limon
- tuz
- kimyon
Üzeri için:
- reyhan ve nane
Yapılışı:
- 1 bardak nohut güzelce ayıklanır ve akşamdan suda bekletilir.
- Geceden suda bekletmiş olduğumuz nohutlar yumuşayana dek haşlanıp kabukları üzerinden alınır. İyice ezilir.
- ceviz robottan geçirilir.
- Nohut, yağın yarısı, tahin, ceviz, dövülmüş sarmısaklar, limon suyu, tuz ve kimyon eklenir ve karıştırılır.
- Kullanat Market'in kaşıklarına konularak üzerine kızdırılmış yağa kırmızı biber eklenip üzerine dökülüp nane ve reyhan ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder