Malzemeler:
- 4-5 tane patates
- 1 kaşık tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Üzeri için:
- Havuç ve soğan kullanılarak süslemesi yapılır.
- Yapılışı:
- Patatesleri güzelce soyup üzerini bir parmak geçecek kadar suda haşlıyoruz.
- Haşladığımız patateslerin kabuklarını soyalım ve çatalla bir kabın içerisinde ezelim.
- Ezmiş olduğumuz patateslerin üzerine 1 kaşık tereyağı koyun ve bir süre üzeri kapalı bekletin.
- Tereyağı eridikten sonra üzerine sütü, karabiberi ve tuzu koyarak mikserle karıştırın.
- Cezvede havucu 15 dk. haşlarız.
- Kullanat Market'in kare kabına püre yerleştirilir.
- Son olarak saat görünümü vermek için havuçları üçgen olarak keseriz. Saat dilimleri şeklinde dizilir. Akrep ve Yelkovan'ı da Yeşil soğanlardan yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder