20 Kasım 2012 Salı

YILBAŞI SOFRASI- PATATES PÜRELİ ÇAM AĞACI




Malzemeler:
  • 4-5 tane patates
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • nar , limon kabuğu, dereotu kullanılarak süslemesi yapılır.
Yapılışı:
  1. Patatesleri güzelce soyup üzerini bir parmak geçecek kadar suda haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız patateslerin kabuklarını soyalım ve çatalla bir kabın içerisinde ezelim. 
  3. Ezmiş olduğumuz patateslerin üzerine 1 kaşık tereyağı koyun ve bir süre üzeri kapalı bekletin.
  4. Tereyağı eridikten sonra üzerine sütü, karabiberi ve tuzu koyarak mikserle karıştırın. 
  5. Patateslere şekil vermek için Kullanat Market'in bardaklarının içi yağlanır . patates püresi konulup bardak ters çevirilir. Kullanat Market'in kuplarına konularak nar. dereotunu kullanarak son olarakta limon kabuğundan yıldız konularak  servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder