Malzemeler:
- 4-5 tane patates
- 1 kaşık tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- nar , limon kabuğu, dereotu kullanılarak süslemesi yapılır.
Yapılışı:
- Patatesleri güzelce soyup üzerini bir parmak geçecek kadar suda haşlıyoruz.
- Haşladığımız patateslerin kabuklarını soyalım ve çatalla bir kabın içerisinde ezelim.
- Ezmiş olduğumuz patateslerin üzerine 1 kaşık tereyağı koyun ve bir süre üzeri kapalı bekletin.
- Tereyağı eridikten sonra üzerine sütü, karabiberi ve tuzu koyarak mikserle karıştırın.
- Patateslere şekil vermek için Kullanat Market'in bardaklarının içi yağlanır . patates püresi konulup bardak ters çevirilir. Kullanat Market'in kuplarına konularak nar. dereotunu kullanarak son olarakta limon kabuğundan yıldız konularak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder