28 Ekim 2012 Pazar

BAHAR SALATASI





MALZEMELER:
2 Su bardağı pirinç
2 su bardağı su
½ çay bardağı sıvıyağ
100 gr. Kornişon turşu
1 ad. Rendelenmiş havuç
Konserve mısır
1 demer taze soğan
1 demet dereotu
1 limon-tuz

YAPILIŞI:
Pirinçler ayıklanıp yıkanır, tuzlu sıcak suda 15 dk. bekletilir.
Bir tencereye 2 bardak su ve sıvıyağ konulup kaynatılır. Kaynayan suyu süzdüğümüz pirinçler salınır suyunu çekinceye kadar pişirilir 10 dk. demlenir soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta taze soğanlar ve dereotu ayıklanıp yıkanır ince ince kıyılır. Kornişonlar  küp küp doğranır, havuç rendelenir.
Soğuyan pilava harlanan sebzeler ve dereotu  ilave edilip limon suyu ile beraber karıştırılır.

NOT: Püf noktası pirinçler kaynayan suya atılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder