MALZEMELER:
2 Su bardağı pirinç
2 su bardağı su
½ çay bardağı sıvıyağ
100 gr. Kornişon turşu
1 ad. Rendelenmiş havuç
Konserve mısır
1 demer taze soğan
1 demet dereotu
1 limon-tuz
YAPILIŞI:
Pirinçler ayıklanıp yıkanır, tuzlu sıcak suda 15 dk. bekletilir.
Bir tencereye 2 bardak su ve sıvıyağ konulup kaynatılır. Kaynayan suyu
süzdüğümüz pirinçler salınır suyunu çekinceye kadar pişirilir 10 dk. demlenir
soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta taze soğanlar ve dereotu ayıklanıp yıkanır ince ince kıyılır.
Kornişonlar küp küp doğranır, havuç
rendelenir.
Soğuyan pilava harlanan sebzeler ve dereotu
ilave edilip limon suyu ile beraber karıştırılır.
NOT: Püf noktası pirinçler kaynayan suya atılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder