27 Ekim 2012 Cumartesi

ÇİN BÖREĞİ




MALZEMELER:
·       4 Yufka
·       250 gr. Kıyma
·       3 ad. Havuç
·       3 ad. Kabak
·       1 soğan
·       ½ çay bardağı sıvıyağ
·       1 tatlı kaşığı tuz
SOS İÇİN:
·       1 Çay bardağı sıvıyağ
·       2 yumurta
YAPILIŞI:
1.     Kıyma tavaya konur, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurulur.
2.     Yemeklik doğranmış soğan, jülyen doğranmış (bir parmak uzunluğunda) havuç eklenir.
3.     Jülyen doğranmış kabaklar eklenir, hafif diri kalacak şekilde  pişirilir.
4.     Yufkanın teki açılır, üzerine sos malzemesi karıştırılarak sürülür. İkinci yufka konulur 8’e bölünür.
5.     İç malzeme konulur sigara gibi sarılır.
6.     Kalan sostan üzerine sürülüp galete tozu serpilir.
7.     Orta hararetli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder