27 Ekim 2012 Cumartesi

PASTANE USULÜ ELMALI POĞAÇA



MALZEMELER:
250 gr. Margarin (yumuşak),
2 çorba kaşığı yoğurt,
3 çorba kaşığı pudra şekeri,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 yumurta,
1 paket vanilya,
Aldığı kadar un.

İÇ MALZEMELER:
4 ad. Elma,
Bir çay bardağı tozşeke
1,5 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

HAZIRLANMASI:
Hamur kabına yumuşak margarin, 1 yumurta, pudra şekeri, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu konur. Üzerine aldığı kadar un konur. Ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur.
Hamur buzdolabında 20 dk. dinlendirilir. Daha sonra merdaneyle açılır. Kalıpla kesilir. Elmalı harç konur kapatılır.
170’ hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine vanilyalı pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder