MALZEMELER:
· 8 Yumurta
· 8 çorba kaşığı şeker
· 8 çorba kaşığı un
· Vanilya
KREMA İÇİN:
· ½ lt süt
· 1 yumurta
· 3 kaşık un
· 1 su bardağı şeker
· 1 pk. Toz kremşanti
· 3 tane muz
YAPILIŞI:
1.
Yumurta ve şeker boza kıvamına gelinceye
kadar çırpılır.
2.
Un elenir, vanilya eklenir. Karıştırılır
3.
Fırın
tepsisine kağıt yayılır. Üzerine pandispanya hamuru dökülüp orta
hararetli fırında pişirilir.
4.
Fırından çıkar çıkmaz boyuna rulo sarılır
üzerine nemli bez örtülüp soğumaya bırakılır.
5.
Hafif ılıyınca ruloyu açıp kağıt çıkartılır.
6.
Kreması için bir tencereye 1 yumurta
ile şeker karıştırılır un ve nişasta
elenir karıştırılmaya devam edilir daha sonra azar azar süt ilave edilir ocakta
karıştırarak pişirilir.
7.
Soğuduktan sonra parlaması için 1 çay
kaşığı margarin konur içine toz kremşanti,
vanilya konur böylece kreması hazırlanmış olur.
8.
İçine krema sürülür muzlarla beraber rulo
şeklinde sarılır. Aynı kremadan üzerinede sürülür
9.
İstenildiği şekilde süslenip servis
yapılır. (kremşantiyle süsleye bilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder