28 Ekim 2012 Pazar

RULO PASTA




MALZEMELER:
·       8 Yumurta
·       8 çorba kaşığı şeker
·       8 çorba kaşığı un
·       Vanilya

KREMA İÇİN:
·       ½ lt süt
·       1 yumurta
·       3 kaşık un
·       1 su bardağı şeker
·       1 pk. Toz kremşanti
·       3 tane muz

YAPILIŞI:
1.     Yumurta ve şeker boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
2.     Un elenir, vanilya eklenir. Karıştırılır
3.     Fırın  tepsisine kağıt yayılır. Üzerine pandispanya hamuru dökülüp orta hararetli fırında pişirilir.
4.     Fırından çıkar çıkmaz boyuna rulo sarılır üzerine nemli bez örtülüp soğumaya bırakılır.
5.     Hafif ılıyınca ruloyu açıp kağıt çıkartılır.
6.     Kreması için bir tencereye 1 yumurta ile  şeker karıştırılır un ve nişasta elenir karıştırılmaya devam edilir daha sonra azar azar süt ilave edilir ocakta karıştırarak pişirilir.
7.     Soğuduktan sonra parlaması için 1 çay kaşığı margarin konur  içine toz kremşanti, vanilya konur böylece kreması hazırlanmış olur.
8.     İçine krema sürülür muzlarla beraber rulo şeklinde sarılır. Aynı kremadan üzerinede sürülür
9.     İstenildiği şekilde süslenip servis yapılır. (kremşantiyle süsleye bilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder