MALZEMELER:
· 2 yumurta
· 1 yumurta sarısı (üzerine)
· 1 çay bardağı sıvıyağ
· 1 ad. Yumurta yumuşak margarin
· 3 yemek kaşığı yoğurt
· 1 pk. Kabartma tozu
· Tuz
· Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
· 1 Kalıp böreklik peynir
· ½ demet maydanoz ya da dereotu
ÜSTÜNE:
· Yumurta akı
· Susam
YAPILIŞI:
1.
Hamur malzemelerinin hepsi yoğrulup, kulak
memesi kıvamında hamur yapılır.
2.
Hamur yumurta büyüklüğünde bölünür elle
açılır.
3.
Peynir ve maydanoz karışımı hazırlanan
hamurun ortasına yerleştirilir. Rulo sarılarak ay şekline getirilir.
4.
Fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine
yumurtasarısı ve susam serpilerek orta hararetli fırında kızarıncaya kadar
pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder