27 Ekim 2012 Cumartesi

PEYNİRLİ AY





MALZEMELER:
·       2 yumurta
·       1 yumurta sarısı (üzerine)
·       1 çay bardağı sıvıyağ
·       1 ad. Yumurta yumuşak margarin
·       3 yemek kaşığı yoğurt
·       1 pk. Kabartma tozu
·       Tuz
·       Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ:
·       1 Kalıp böreklik peynir
·       ½ demet maydanoz ya da dereotu

ÜSTÜNE:
·       Yumurta akı
·       Susam

YAPILIŞI:
1.     Hamur malzemelerinin hepsi yoğrulup, kulak memesi kıvamında hamur yapılır.
2.     Hamur yumurta büyüklüğünde bölünür elle açılır.
3.     Peynir ve maydanoz karışımı hazırlanan hamurun ortasına yerleştirilir. Rulo sarılarak ay şekline getirilir.
4.     Fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine yumurtasarısı ve susam serpilerek orta hararetli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder