27 Ekim 2012 Cumartesi

KEREBİÇ





MALZEMELER:

·       2 Ad. Yumurta
·       1 pk. Margarin,
·       1 pk. Kabartma tozu
·       1 kahve fincanı sıvı yağ
·       1 çay bardağı pudra şekeri
·        1 pk. Vanilya
·       Aldığı kadar un


İÇ MALZEMELERİ:

·       1 su bardağı dövülmüş ceviz
·       1 tatlı kaşığı tarçın
·       1 bardak toz şeker


HAZIRLANMASI:

1.     Hamur kabına malzemeleri koyup yoğurun
2.     20 dk. dolapta dinlendirin.
3.     Ceviz kadar parçalar alın, kerebiç kalıbına  koyun. Kalıbı kapatın, çıkan modelleri tepsiye dizin. 170 derece fırında 15-20 dk hafif kızarana kadar pişirin.
4.     Fırından çıkınca pudra şekeri döküp servis edin.

Şekil : Kerebiç Kalıbı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder