MALZEMELER:
· 2 Ad. Yumurta
· 1 pk. Margarin,
· 1 pk. Kabartma tozu
· 1 kahve fincanı sıvı yağ
· 1 çay bardağı pudra şekeri
· 1
pk. Vanilya
· Aldığı kadar un
İÇ MALZEMELERİ:
· 1 su bardağı dövülmüş ceviz
· 1 tatlı kaşığı tarçın
· 1 bardak toz şeker
HAZIRLANMASI:
1.
Hamur kabına malzemeleri koyup yoğurun
2.
20 dk. dolapta dinlendirin.
3.
Ceviz kadar parçalar alın, kerebiç
kalıbına koyun. Kalıbı kapatın, çıkan
modelleri tepsiye dizin. 170 derece fırında 15-20 dk hafif kızarana kadar pişirin.
4.
Fırından çıkınca pudra şekeri döküp servis edin.
Şekil : Kerebiç Kalıbı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder